Projekti

Udruga 741 rado organizira umjetničke projekte na kojima sudjeluju profesionalci i amateri. U naš rad uključujemo brojne individualce kojima kreativni izričaj seže od kreativnih izvedbenih radionica…

Profesionalno vođen, amaterski plesni ansambl

CoreoDream

Amaterski plesni ansambl CoreoDream nastao je 2020.g. iz potrebe plesača amatera, polaznika grupe kreativnog plesa kojeg vodi Tamara Curić, da dublje zarone u sadržaj suvremenog plesa. Potreba da im se otvori prostor za istraživanjem pokreta i plesa na jedan širi način, kako istraživački tako i izvođački.

PROJEKTI

“Sve nijanse žute” 2020.g., “Roots To The Sky” 2021.g., “Roots To The Past” 2022.g., “Roots To The Heart” 2023.g., “Osluškivanje rubova, dohvaćanje centra” 2024.g.

Otvaramo prostor susreta naših maštanja, srca i bića u kojem nas tijelo vodi, a mi se prepuštamo. Prostor u kojem sve postaje moguće i gdje sanjanje pretvaramo u plesne kreacije. Kroz improvizaciju istražujujemo svoj autentičan pokret.

U suvremenom plesu je sve moguće, nema kvalitete pokreta koja je pogrešna. Svaka osoba ima svoj jedinstven pokret, svoju energiju i zato je CoreoDream savršen prostor za sve one koji žele okusiti ljepotu vlastitog, prirodnog plesa.

CoreoDream je uvod u jedno kompleksno istraživanje svoje nutrine u kojemu je ishod za svakoga isti, a opet za svakoga potpuno drugačiji. Taj ishod je materijal za izvedbu u vidu usklađene koreografije, ali isključivo proizašle iz osobnih plesnih materijala svakog plesača. Tehnika improvizacije izuzetno je područje umjetničkog stvaralaštva, koja ako se prakticira, s vremenom proizvode briljantne umjetničke crtice koje se dugo pamte. Postojanje takvog prostora za istraživanje plesa je nužno, tu ples organski nastaje i širi percepcije postojanja.

Dovodeći na površinu duboke sfere bivanja CoreoDream stvara koreografije temeljene na osobnim iskustvima plesača u dodiru s temom kojom se bavimo u datom trenutku.

Proslava solsticija i ekvinocija

Čajanka

„Čajanka“ je događanje koja organiziramo povodom Ekvinocija i Solsticija. To su družionice sa za članove 741 udruge i sve one koji su zainteresirani.

 Događaji-družionice uključuju interaktivne i kreativne igre, druženje kroz raznovrsne radionice (predavanja, ples, glazba, glas), zvučne kupke, predstavljanje uradaka i dostignuća članova udruge, otvoreni razgovor svih okupljenih na aktualne teme kvalitete i kreativnosti života i izložbu uradaka Udruge 741 sa radionica Točkanja i različitih gostujućih umjetnika.

Namjera je obogatiti društveni prostor kvalitetnim, neformalnim sadržajem koji povezuje umjetnost, zdravlje i kvalitetu života. Prožimanje kulture i društvenog događaja neophodan je most u tom dijalogu. Približiti kreativne procese posjetiteljima, sadržaje i aktivnosti učiniti dostupnima. 

Čajankom otvaramo još jedan prostor susreta svjesnog življenja i cjelovitosti života. Oživljavamo korjene zajedništva i podrške povezivajući ljude kroz svečani prostori umjetnosti i srca.

Be the reason someone feels welcome, seen, heard, valued, loved, and supported.

Udruga 741

za promicanje plesa, umjetnosti i kvalitetnog življenja

udruga741zagreb@gmail.com

Karašička ulica 31B,                          10 000 Zagreb

Copyright © 2024 Udruga 741. All Rights Reserved.